آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۶۹۵۶
غرقی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

خروج آمریکا از برجام سنگ‌محک اروپا برای استقلال اقتصادی/ اروپا تصور می‌کرد فشار‌های اقتصادی ایران را از پا دربیاورد و نیازی به حفظ برجام نباشد 

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اروپایی‌ها فکر می‌کردند فشار‌ها و تحریم‌های شدید اقتصادی ایالات متحده، جمهوری اسلامی را از پا دربیاورد و نیازی به حفظ برجام نباشد و این خیال باطل از طریق تصورات غلط رسانه‌ها شان در سرشان افتاده بود.

مرتضی غرقی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ایجاد پایگاه مالی توسط آلمان و فرانسه برای حفظ برجام گفت: توافق برجام یک جاده دو طرفه است که یک طرف ایران و طرف دیگر ۱+۵ است اگر برجام یک جاده یک طرفه بود و سود آن را اروپا می‌برد قطعا نمی‌توانست دوامی داشته باشد، بنابراین به نفع غرب است که از برجام حمایت کند، چون بدون اجرای توافقات توسط یک طرف معاهده نمی‌تواند پایدار باشد.

وی افزود: توافق یک موضوع دو جانبه است و زمانی که تبدیل به یک مسئله یک جانبه شود به تحمیل تغییر نام می‌دهد و این را اروپایی‌ها به خوبی می‌دانند.

غرقی با بیان اینکه دلیل عمده‌ای که اروپا تا به حال پای برجام ایستاده است به خاطر مقابله سیاسی با آمریکاست، گفت: از سوی دیگر این ایستادگی نشان دهنده استقلال سیاسی اروپاست.

این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: اروپایی‌ها فکر می‌کنند اگر آن‌ها نیز به تعهدات خود عمل نکنند قطعا ایران هم از برجام خارج خواهد شد یا حداقل در قبال آن بی تفاوت می‌شوند و این بی تفاوتی یعنی لغو برجام و این برای اعتبار اروپا مضر خواهد بود. به این ترتیب اگر اروپا به دنبال آبرو و انجام مذاکراتی در آینده با ایران یا سایر کشور‌های جهان باشد باید برجام را به نحوی حفظ کند.

وی با اشاره به بازی سیاسی  اروپایی‌ها در طی دو سه سال اخیر و بر سر ماجرای برجام با ایران ، گفت: این بازی سیاسی میزان بی اعتمادی مردم ایران به اروپا را افزایش داد و دیوار بی اعتمادی بین مردم و اروپا را ضخیم‌تر کرد.

غرقی تصریح کرد: اروپا باید بداند تنها کشوری که می‌تواند در مقابل آمریکا استقلال واقعی خود را نشان دهد و مقابل تجاوزات اسرائیل در منطقه بایستد ایران است و از سوی دیگر تنها کشوری که اروپا می‌تواند به عنوان یک کشور مستقل در خاورمیانه روی آن حساب کند جمهوری اسلامی است لذا به نفع اروپاست که با ایران تعامل داشته باشد که یکی از این راه‌های تعامل اجرای تعهدات اروپایی‌ها در قبال برجام است.

این کارشناس مسائل آمریکا بخشی از تاخیر اروپا در قبال تعاملات مالی با ایران را براثرفشار آمریکایی‌ها دانست و یادآور شد: اروپایی که حجم تجارتش در جهان بیشتر از آمریکاست نباید تا این اندازه در برابر ایالات متحده کرنش کند و شرایط پیش آمده می‌تواند سنگ محکی باشد که آیا اروپا قصد مستقل شدن از آمریکایی‌ها را دارد یا خیر؟ که البته رگه‌هایی از آن در صحبت‌های مقامات اروپایی مبنی بر ایجاد سوئیفت مستقل و ایجاد واحد پولی جدا تحت عنوان یورو و تشکیل ارتش مستقل اروپا نمود پیدا کرده است.

وی افزود: این تصمیمات بیان گر آن است که اروپا به سمت استقلال می‌رود و تمام عواملی که باعث توسعه و رشد یک کشور است را باید تامین کند و ایران می‌تواند به این درخواست اروپا پاسخ مثبت بدهد هم به لحاظ امنیتی و هم به لحاظ تامین منافع اروپا در منطقه.

غرقی با تاکید بر این نکته که اروپا باید هزینه استقلال خود را پرداخت کند گفت: همین طور که ایران هزینه استقلال خود را می‌دهد اروپا نیز باید هزینه استقلال خود را بپذیرد و این طبیعی است که تحت برخی تحریم‌های آمریکایی‌ها قرار گیرد، اما از سوی دیگر می‌تواند از مواهد ایران از جمله دستیابی به انرژی ارزان در ارتباط با کشوری که در منطقه مستقل است و زیر بلیط آمریکایی‌ها نیست، قرار بگیرد.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به پذیرش آلمان و فرانسه برای برقراری کانال مالی با ایران گفت: اینکه این دو کشور تصمیم گرفتند که یکی میزبان و دیگری تامین کننده هزینه‌های مالی برقراری ارتباط با ایران باشد طبیعی بود، چون این دو کشور از جمله پیشگامان و پیشکسوتان اتحادیه اروپا هستند و ادعای رهبری این اتحادیه را دارند طبیعی است که در صورت به نتیجه رسیدن این کانال مالی آن‌ها نیز سود بیشتری از این موضوع ببرند.

وی با بیان اینکه تاخیر اروپایی‌ها تا این زمان نیز اشتباه بزرگی بوده که دود آن به چشم خودشان رفته گفت: به طور کلی هر ضربه‌ای که ایران به لحاظ تحریم و امنیت در منطقه دچار آن شود رشد و توسعه ایران را به عنوان کشوری که رابطه خوبی با اتحادیه اروپا در خاورمیانه دارد اروپا را نیز به صورت جدی درگیر خواهد کرد.

*اروپایی‌ها تصور می کرد فشار‌ها و تحریم‌های شدید اقتصادی ایران را از پا دربیاورد و نیازی به حفظ برجام نباشد 
غرقی یادآور شد: اروپا باید تصمیم بگیرد می‌خواهد برجام باشد یا خیر؟ البته اروپایی‌ها هم فکر می‌کردند فشار‌ها و تحریم‌های شدید اقتصادی ایالات متحده، جمهوری اسلامی را از پا دربیاورد و نیازی به حفظ برجام نباشد و این خیال باطل از طریق تصورات غلطی که رسانه‌ها در سر آن‌ها انداخته بودند، رشد کرده بود تا اندازه‌ای که وزیر خارجه انگلیس شخصا به بازدید از بازار تهران پرداخت و به خوبی متوجه شدند که ملت ایران علی رغم همه فشار‌ها پای نظام ایستاده است.

این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: اروپا نیز به خوبی این نکته را می‌داند که تحریم‌های ضد ایرانی بین المللی نیست و مشروعیت سیاسی ندارد، اما تحریم‌های آمریکا علیه ایران نقض فاحش مقررات بین المللی است و اگر در دنیا دادگاه صالحه‌ای وجود داشت قطعا آمریکا را به خاطر این رفتار غیرانسانی مجازات می‌کرد.

وی اظهار داشت: تحریم‌های پیش آمده سبب پشتیبانی متحدین ایران در منطقه از جمله روسیه، عراق و ترکیه شد و حتی اتحادیه اروپا نیز گرچه لفظی، اما به حمایت از ایران برآمد که این اتفاق اثرات تحریم‌ها را به شدت کاهش داد.

غرقی تاکید کرد: آنچه در شرایط فعلی در کشور ما رخ می‌دهد تنها هزینه اداره کشور را بالا می‌برد، اما نمی‌تواند عامل به زمین زدن جمهوری اسلامی باشد.

این کارشناس مسائل آمریکا در پایان خاطرنشان کرد: منفعت دیگری که این اتفاق داشت همه گروه‌ها و احزاب سیاسی در جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیدند که آمریکا غیرقابل اعتماد است و به هیچ یک از توافقات بین المللی پایبند نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار